Bölüm Başkanımız Dr. Talip Yiğit Sakarya Üniversitesinde “Yeni Nesil Sosyal Hizmet Eğitimi” Temalı Bir Seminer Gerçekleştirdi!

Bölüm Başkanımız Dr. Talip Yiğit Sakarya Üniversitesinde “Yeni Nesil Sosyal Hizmet Eğitimi” Temalı Bir Seminer Gerçekleştirdi!

18 Mayıs Çarşamba günü gelen davet üzerinde bölüm başkanımız Dr. Talip YİĞİT Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet bölümünde “Yeni Nesil Sosyal Hizmet Eğitimi” temalı bir seminer gerçekleştirdi. Sosyal Hizmet Öğrenci Topluluğu ve Fikir ile Gelecek Topluluğunun işbirliği ile düzenlenen etkinliğin ilk bölümünde; sosyal hizmet eğitimi ve mesleki uygulamasının tarihsel gelişimi ve insanlık tarihindeki paradigmalar ile bu farklı paradigmaları ortaya çıkartan teknolojik gelişmeler üzerinden insanlığın potansiyel geleceği tartışıldı. Sunumun ikinci bölümünde Dr. Talip YİĞİT tarafından geliştirilen yeni nesil sosyal hizmet eğitimi modeli tanıtıldı. Sakarya Üniversitesi sosyal hizmet bölümü öğrencileri başta olmak üzere Üniversitedeki pek çok farklı bölümden öğrencinin yoğun ilgisi ile gerçekleştirilen programda sosyal hizmet eğitimi ve uygulamasının yanı sıra; insanlık tarihi, teknolojinin bileşenleri, geleceğin sosyal sorunları ve genelde tüm bilim dalları özelde ise sosyal hizmetin mevcut durumu üzerinden bu sorunlar karşısındaki konumu tartışıldı.

Görüntülenme: 434 Yayınlanma Tarihi: 25 Mayıs 2022