Dr. Talip YİĞİT’in "Sosyal Hizmetin Mesleki Kimliği: Her Koşulda İnsanın Yanında Olan Meslek" Ulusal Dergide Yayınlandı

Dr. Talip YİĞİT’in "Sosyal Hizmetin Mesleki Kimliği: Her Koşulda İnsanın Yanında Olan Meslek" başlıklı makalesi Türkiye Sosyal Hizmet Araştırmaları isimli ulusal dergide yayınlandı!

Dr. Talip YİĞİT’in “Sosyal Hizmetin Mesleki Kimliği: Her Koşulda İnsanın Yanında Olan Meslek” başlıklı makalesi Türkiye Sosyal Hizmet Araştırmaları isimli ulusal dergide yayınlandı. Makalede sosyal hizmetin tarihsel gelişimi ‘mesleki benlik’ ve ‘mesleki kimlik’ bağlamında ele alınmaktadır.

Ayrıca çalışma içerisinde ülkemizde uzun yıllardır süregelen ‘Sosyal Hizmet’ ve ‘Sosyal Çalışma’ kavramsallaştırmalarına ilişkin tartışmaya yeni bir bakışla yaklaşılmaktadır. ‘Social Work’ün etimolojik kökenleri, meslek-uğraş-iş ayrımları ve ‘social work’ kavramına ilişkin İngilizce özünde ilişkili diğer kavramlar ile birlikte ele alınan bu kavramsal tartışmaya kavramın ‘ne olduğu’ değil ‘neyi ifade ettiği’ sorgulamasıyla yaklaşılması gerektiği vurgulanmaktadır.

Çalışma içerisinde mesleğin bu kavramsal tartışmalardan uzak olarak akademik gelişimi üzerinde de durulmuş, bu konu ile ilgili olarak sosyal hizmetin Dünya’da yeni atılımların yapılması, eski bakış açıları ve müdahale biçimlerinin günümüz insanının var oluşuna uygun halde yeniden tanımlanması gerektiği üzerinde durulmuştur.

 

Çalışmanın tamamına aşağıdaki linkten erişilebilir.

https://dergipark.org.tr/tr/pub/tushad/issue/55040/740476

Görüntülenme: 412 Yayınlanma Tarihi: 2 Temmuz 2020