Son Sınıf Öğrencilerimizin Araştırma Projesi TUBİTAK Tarafından Destekleniyor!

Son Sınıf Öğrencilerimizin Araştırma Projesi TUBİTAK Tarafından Destekleniyor!

Bölümümüz 4. Sınıf öğrencilerinden Sanam NAZARI, Aişe Nur FAKIOĞLU ve Şeyma ÇİÇEK’in öğretim üyemiz Dr. Zeynep Selen ARTAN danışmanlığında geliştirdikleri araştırma projeleri, TUBİTAK 2209-A Programı kapsamına 12 ay süreyle desteklenmeye uygun görüldü.

“1980li Yıllarda Türkiye’ye Göç Eden Afgan Türkmenlerin Sosyo-Kültürel Entegrasyonu ve Yeni Göç Dalgası ile Gelen Afgan Göçmenlere Yönelik Tutum ve Algıları”, 

temaları ile gerçekleştirilecek çalışmalarla sosyal hizmet literatürüne yapacakları katkıdan ve aldıkları destekten dolayı öğrencilerimizi ve danışman hocalarını tebrik eder başarılarının devamını dileriz. 

Proje Detayları

1980li Yıllarda Türkiye’ye Göç Eden Afgan Türkmenlerin Sosyo-Kültürel Entegrasyonu ve Yeni Göç Dalgası ile Gelen Afgan Göçmenlere Yönelik Tutum ve Algıları – Sanam NAZARİ

Araştırma, 1980lerden beri Türkiye’de yaşayan Afgan Türkmenlerin sosyo-kültürel entegrasyonu ile bu grubun yeni göç dalgasıyla gelen Afgan göçmenlere yönelik tutum ve algılarını çeşitli değişkenler üzerinden ölçmeyi hedeflemektedir. Çalışma, Afgan göçmenlerin kuşaklararası çeşitliliğini ve farklı dönemlerde gerçekleşmiş göç dalgaları ile oluşan katmanlı yapısını ortaya koyacaktır.

Romanların Devlet Algısı ve Siyasi Otorite ile İlişkisi - Aişe Nur Fakıoğlu & Şeyma Çiçek

Araştırma; Roman yurttaşların devlet algısını, devletle ve siyasi otorite ile kurdukları ilişkiyi, sivil, sosyal ve politik yurttaşlık seviyelerini belirlemeyi ve devletin sunduğu faaliyet ve etkinliklerden nasıl haberdar olduklarını ortaya koymayı hedeflemektedir. Nitel araştırma yöntemi kullanılarak gerçekleştirilecek çalışmada veri toplama tekniklerinden derinlemesine mülakat ve katılımcı gözlem kullanılacaktır.

Görüntülenme: 569 Yayınlanma Tarihi: 24 Kasım 2022