Sosyal Hizmet Bölümümüz Suriyeli Çocuklara Yönelik “Ümran” Projesi’ne Başlıyor

Sosyal Hizmet Bölümümüz Suriyeli Çocuklara Yönelik “Ümran” Projesi’ne Başlıyor

Sosyal hizmet bölümümüz, Çekmeköy’deki devlet okullarında öğrenim gören Suriyeli çocukların okula entegrasyonunu kolaylaştıracak “Ümran” projesine başladı. Sosyal hizmet bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğini yaptığı proje kapsamında Suriyeli çocukların travmatik stresle baş etmesini kolaylaştıracak grup çalışmaları düzenleyecek ve okuldaki tüm öğrencilere ayrımcılığa yönelik bilinçlendirme çalışmaları yürütecek.  Ayrıca okulumuzdaki gönüllü öğrencilerin de desteğiyle tüm çocukların birlikte katılacağı ve Suriye’den gelmiş çocukların diğer çocuklarla kaynaşmalarını destekleyecek farklı atölye çalışmalarına destek verilecek.

Proje kapsamında ayrıca kamplarda yaşayan çocuklara gönderilmek üzere oyuncak, kitap ve kırtasiye malzemesi toplanacak. Destek olmak isteyenler oyuncakları 16 Aralık tarihine kadar Altunizade ve Ümraniye yerleşkelerinde belirlenen noktalara bırakabilirler.  Malzemelerin 6-14 yaş arası çocuklara hitap etmesi ve kullanılmamış olması gerekiyor.   

Öğrencilerimize: Atölye çalışmalarında ve/veya Arapça tercüme için gönüllü olarak destek vermek isteyen öğrencilerimizin katılımını bekliyoruz. İlgilenenler Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Görevlisi Aslıhan Nişancı’ya ulaşabilir. (Dahili no: 1612)

Görüntülenme: 336 Yayınlanma Tarihi: 24 Temmuz 2017